Beyoğlu Gezilecek Yerler

Beyoğlu Gezilecek Yerler ve Bilmeniz Gereken Her Şey

Beyoğlu, İstanbul'un Avrupa yakasında bulunan ilçelerinden biridir. Pasajları, caddeleri, alışveriş ve eğlence mekanları ile Beyoğlu gezilecek yerler açısından son derece zengin bir ilçedir.

Aynalıkavak Kasrı

Evliya Çebebi, Seyahatname kitabında Aynalıkavak Kasrı'ndan bahsetmiş ve kasrın Fatih Sultan Mehmet zamanında yapıldığını yazmıştır. Beyoğlu gezilecek yerler arasında yer alan Aynalıkavak Kasrı, her dönem padişahlar tarafından genişletilmiştir. Haliç kıyısındaki bu tarihi yapıyı görmeden İstanbul gezinizi bitirmemeniz tavsiye ediliyor.

Çiçek Pasajı

Beyoğlu'nun en güzel binalarından birinde yer alır ve Beyoğlu gezilecek yerler arasında yerli yabancı birçok turistin ilgisini çekmektedir. Osmanlı'nın son dönemlerinde padişahların tiyatro seyretmek için gittiği Naum Tiyatrosu'na ev sahipliği yapmış Çiçek Pasajı ilk olarak. 1870'de çıkan büyük Beyoğlu yangınında tamamen harap olan tiyatro binasını ünlü Rum banker Hristaki Zografos satın almış ve onarmış. Zografos'un İtalyan bir mimara yeni baştan yaptırdığı bina Cité de Pera adını almış. İçinde 24 dükkan ve 18 konut olan bu 5 katlı yapı dönemin en ünlü ve gözde binalarından biri olmuştur. Cumhuriyetin ilk yıllarında çiçek mezatı olarak kullanılmaya başlanması ile de bina Çiçek Pasajı olarak anılmaya başlanmıştır. 1940'lı yıllardan itibaren pasaja çeşitli restoran ve meyhanelerin açılması ile pasajda yer alan çiçekçiler başka yerlere taşınmış; pasaj daha çok eğlence ve yeme-içme mekanı olarak Beyoğlu'na gelenlerin uğradığı bir yer haline gelmiş.

Fransız Sokağı

Beyoğlu Galatasaray Lisesi'nin arkasında bulunan Fransız Sokağı, Cezayir Sokağı olarak da bilinmektedir. İstanbul'un kültür, sanat ve eğlence alanlarında yerini alan Fransız Sokağı'nda aynı zamanda birçok lokanta ve sanat galerisi bulunmaktadır.

Galata Mevlevihane’si

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan ve 1491’de inşa edilen Galata Mevlevihane’si, İskender Paşa'nın isteği üzerine yaptırılmıştır. Tük kültürü üzerinde büyük etkileri olan Galata Mevlevihane’si, İstanbul’un en eski Mevlevihane’sidir. Mevlevihane’de; kütüphane, sebil, derviş hücreleri, şeyh dairesi ve hünkar mahfeli, semahane ve türbeler bulunan bir hazine kutusudur.

Galata Kulesi

Beyoğlu  gezilecek yerler arasında olan Galata Kulesi dünyanın en eski kulelerinden biri olup Bizans İmparatoru Anastasius tarafından 507 yılında fener kulesi olarak inşa edilmiştir. 1348 yılında Cenevizlilerin idaresine geçen kule yığma taştan yeniden yapılıp İsa Kulesi adını almıştır. İstanbul'un fethiyle Osmanlı idaresine geçen kule 15. yüzyılda zindan olarak 16. yüzyılda da yangın kulesi olarak kullanılmıştır. 1967 yılındaki restorasyondan sonra turistik tesis olarak işletmeye açılmıştır.

Kamondo Merdivenleri

Voyvoda Caddesi ile Bankerler Sokağı'nı birleştiren merdivenlerdir. 1850'li yıllarda dönemin tanınan ailesinin önemli ismi Abraham Saloman Kamondo anısına yapılmıştır. Adına yapılan bu merdivenlerin karşılıklı birbirleriyle uyumlarından dolayı farklı kültürleri birleştiren St. Georg'un bir sembolü haline gelmiştir.