Beyşehir Gezilecek Yerler

Beyşehir Gezilecek Yerler ve Bilmeniz Gereken Her Şey

Beyşehir Gezilecek Yerler yazısında coğrafi konum olarak oldukça şanslı bir il olan Beyşehir’i yakından tanıyabilme imkanı kazanabilirsiniz. Batı Torosların arasında yer alan bu il, sınırları içerisinde oldukça ünlü bir göle de sahiptir. Oldukça verimli topraklara sahip olan bu şehirde görebileceğiniz birbirinden güzel noktalar olduğunu tahmin etmek zor değil. Üstelik bu il, Akdeniz Bölgesinin oldukça verimli olan Göller yöresi içerisinde de sayılmaktadır.

Beyşehir Gezilecek Yerler Denildiğinde İlk Sıraya Almanız Gereken: Beyşehir Gölü

Türkiye’nin ikinci büyük gölü olarak bilinen Beyşehir Gölü, bu şehre geldiğinizde ilk görmeniz gereken noktadır. Toros Dağları, volkanik bir dağ olan Eren Dağı, Anamos ve Sultan Dağlarının tam ortasındaki bu tektonik bir çökelti üzerinde olan bu göl oldukça büyüktür. Aynı zamanda üzerinde farklı boyutlarda 33 tane adacığa da rastlayabilirsiniz. Üstelik bu adaların arasında oldukça ünlü olanları da bulunmaktadır. İğdeli, Kızkulesi, Mada, Külbent sadece bunlardan bir kaçıdır. Bu göle geldiğinizde muhteşem bir manzara sizi karşılayacaktır. Beyşehir Gölü’nün yer aldığı bölge aynı zamanda Beyşehir Gölü Milli Parkı olarak bilinmektedir. Olukça zengin olan ekosistemi ile bilinen bu parkı ziyaret edecekseniz mayıs ve ekim ayları arasında etmenizi öneririz. En çok ziyaretçiyi bu aylar arasında alan Milli Park, hem günü birlik hem de kamp yapmak isteyen ziyaretçilerini beklemektedir.

Beyşehir Sembolik Yapılarından Biri Olan Beyşehir Eşrefoğlu Camii

Beyşehir’in tarihi ibadethanelerinden biri olan Eşrefoğlu Camii, mimari özelliği sayesinde bilinmektedir. Bu mimari özelliği ise Anadolu’daki ahşap direkli camilerin içindeki ilk ve en büyüğü olmasıdır. 1299 yılında inşa edilen bu caminin bir diğer öne çıkan özelliği ise inşa edildiği günden bu yana bozulmadan gelmesidir. Düzenli bir şekilde bakımları yapılan cami, türünün en seçkin örneklerinden biri olarak sizi Beyşehir sınırları içerisinde bekliyor.

Beyşehir Gezilecek Yerler Arasındaki Bir Sonraki Durağınız: Kubadabad Sarayı

Günümüzde sadece kalıntılarını görebileceğiniz Kubadabad Sarayı, Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubad’ın emri ile Mimar Sadettin tarafından yapılmıştır. Sarayın duvarları Selçuklu çini sanatının en güzel örnekleri ile döşenmiştir. Bu sarayın çini kalıntılarından bazılarını Karatay Müzesi’nde yakından inceleyebilme fırsatını yakalayabilirsiniz.

Yüzyıllık Bir Eğitim Yapısı: İsmail Ağa Medresesi

İsmail Ağa Medresesi tam tamına 650 yıllık bir geçmişse sahiptir. Kimin yaptırdığı tam olarak bilinmese de oldukça büyüleyici bir yapıya sahip olan bu yere gelmek istiyorsanız oldukça kolay bir konumda olduğunu bilmek isteyebilirsiniz. Eşrefoğlu Camii’nin karşında konumlanmış bu medresenin halk arasında bilinen adı ise Taş Medrese’dir.