Devrekani Gezilecek Yerler

Devrekani Gezilecek Yerler ve Bilmeniz Gereken Her Şey

Devrekani ilçesinde tarihi yerler ve doğal güzelliğe sahip yerler bulunmaktadır. Doğal güzelliklere sahip Devrekani’de gezilecek yerler doğal güzellikleri ile size göz ziyafeti çekecektir.

Hitit (Kınık) Antik Kenti

Devrekani ilçesine bağlı Kınık Köyünde yer almaktadır. 1994 yılında bu bölgede yapılan arkeolojik çalışmalar sonucunda burada 4500 yıl öncesine ait bir yer altı ve yer üstü şehri bulunmuştur. Burada Hitit Dönemine ait birçok eser bulunmuştur. Ayrıca Hitit Döneminde yapılan saray kalıntısı da bulunmaktadır. 100 yıldır kazılan, Hitit başkenti Hattuşaş’da bulunandan daha fazla madeni kap bulunmuştur.

Merkez İsmail Bey Camisi

Merkez İsmail Bey Camisi, Devrekani’de gezilecek yerler arasında olan ve ilçe merkezinde İsmail Bey mahallesinde yer almaktadır. 1231 yılında İsmail Bey diye bilinen bir kişi tarafından yapıldığı tahmin edilmektedir. Günümüzde ibadete açıktır.

Alaman Dağı

Devrekani ilçe merkezine 7 km uzaklıkta yer almaktadır. Bozkocatepe ve Kurukavak Köyleri arasında bulunmaktadır. Mesire yeri olarak kullanılmaktadır. Ağaçlık yeşil bir alan olan Alaman Dağı mesire yeri ilçenin en çok tercih edilen yeridir.

Belovacık Köyü

İlçe merkezine 17 km uzaklıkta bulunan Devrekani ilçesine bağlı bir köydür. Bu köy doğal güzellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Bu köyde bulunan ve içinde renkli akvaryum balıkların yetiştiği gölet dikkat çekmektedir. Gölet içinde bulunan renkli balıklar ilginç olduğu kadar güzel bir tablo oluşturmaktadır.

Fatma Hatun Türbesi

Devrekani yöresinde, Candaroğullarına ait bir mermer lahit mezar bulunmaktadır. Devrekani’de gezilecek yerler arasında merkeze bağlı Sazyaka köyündeki bu lahidin boyu: 1.40 metre, yüksekliği: 0.60 metredir. Baş kısmında bir yazıt bulunmakta olup, bu yazıtta: Teoman Ece kızı Fatma hatun’un 1448 yılında öldüğü ve burada yattığı yazılıdır.

Çayırcık Camisi

İlçe merkezinin 1 km. batısındaki, Çayırcak mahallesindedir. Kitabesine göre: 1455 yılında, Candaroğullarından İsmail Bey tarafından yaptırılmıştır. Günümüzde ibadete açıktır.

Yörede, buraya has “Devrekani bezi” dokunmaktadır. Özellikle, masa örtüsü olarak kullanılıyor.

Buralara yolunuz düşer ve yerel lezzetlerden tatmak isterseniz etli ekmek, banduma ve cırık ilk tercihiniz olmalıdır