Dulkadiroğlu Gezilecek Yerler

Dulkadiroğlu Gezilecek Yerler ve Bilmeniz Gereken Her Şey

Kahramanmaraş’ın en kalabalık ikinci ilçesi olana Dulkadiroğlu’na gelecekseniz Dulkadiroğlu Gezilecek Yerler yazısı sizin için bir rota görevi sağlayacaktır. Bu ilçenin kalabalık olması önemli kültürel yerlerinde burada olmasını sağlamıştır. İlçeyi gezerken rahat bir ayakkabı giyin; çünkü birçok tarihi ve kültürel yer listenizde yerini alacaktır. Bu noktalar üstelik oldukça farklı olmaları ile sizin bu ilçedeki ziyaretinizi unutulmaz kılacak. Mesire alanından şehrin en önemli müzesine farklı gezilecek noktaları ile Dulkadiroğlu ilçesini çok seveceksiniz.

Şehrin Tarihinin Bulunduğu Yer: Kahramanmaraş Müzesi

Bir şehre geldiğinizde tarihi yerlerinin yanı sıra gitmeniz gereken bir diğer yer ise müzesidir. Müzelerinde şehirde olan önemli eserler ve tarihini anlatan birçok parça bulabilirsiniz. Kahramanmaraş’a geldiğinizde ise bu müzeyi Dulkadiroğlu ilçesinde bulabilirsiniz. Bu müze oldukça büyüktür. Tam olarak dört bölümden oluşan müzede 10 tanede salon yer alıyor. Arkeoloji, Taş Eserler, Etnografya ve Bahçe bölümlerinde yer alan bu salonlarda şehrin en önemli parçalarını ve eserlerini bulacaksınız. Aynı zamanda bu müzenin eserleri içerisinde oldukça büyük bir sikke koleksiyonu da yer almaktadır. Müzede Roma ve Bizans dönemi eserleri görmenizin yanı sıra Hitit Dönemine ait bir de Taş Aslan heykeli bulunuyor.

Dulkadiroğlu Gezilecek Yerler Rehberi: Taş Medrese

Kahramanmaraş’ı gezdiyseniz ya da araştırdıysanız birçok yerinde isminde taş geçen önemli yapıları görmüşsünüzdür. Bu ilçenin de kendisine özgü bir taş yapısı bulunmaktadır. Taş Medrese, Kurtuluş Mahallesi’nde yer alıyor. Dulkadiroğluları hükümdarı tarafından on beşinci yüzyılda inşa edildiği düşünülen bu medrese, günümüzde restore edilerek ziyarete açılmıştır. Bu Medrese’ye ziyaret etmeye gittiğinizde on beşinci yüzyıldan kalmış bir tarihin ortasında kendinizi bulacaksınız.

Çam Ormanları İle Çevrili Bir Huzur Yeri: Kapıçam Mesire Alanı

Buraya geldiğinizde ilk dikkatinizi çeken detay etrafındaki Çam ormanları olacaktır. İlçe merkezine sadece on kilometre uzaklıkta olan bu mesire alanında botanik bahçesi, göletler, piknik ve kamp alanları sizleri bekliyor. Kaleleri ve tarihi yapıları gezmeye bir ara vermek istediğinizde huzurlu ve eğlenceli bir kaçamağı bu mesire alanı sayesinde yapabilirsiniz.

Sadece Minaresi Eski Dönemden Kalan Bir Dini Yapı: Hatuniye Camisi

Yavuz Sultan Selim’in büyükannesi Şemsi Sultan’ın adına yapılan bu cami günümüzde maalesef ki ilk yapıldığı şeklinde durmamaktadır. 1519 yılında inşa edilen camiden geriye sadece minaresi kalmıştır. Yerine yapılan yeni camide ise bu minare dikkatleri üzerine çekmektedir. Aynı zamanda caminin aşağısında yer alan biri Şemsi Hatun’a diğeri ise oğluna ait olduğu düşünülen iki mezarın yer aldığı bir türbe yer almaktadır. Caminin ismi de bu türbeden gelmektedir.