Kadirli Gezilecek Yerler

Kadirli Gezilecek Yerler ve Bilmeniz Gereken Her Şey

Osmaniye iline bağlı olan bu ilçeye yolunuz düşecekse Kadirli Gezilecek Yerler rehberi işinize yaracaktır. Bu ilçe hem çok bilinen hem de az bilinen bir ilçedir. Nasıl diye soruyorsanız cevabı oldukça basit. Yöre halkının çok iyi bildiği ilçeyi maalesef ki buraya gelen turistler çok fazla bilmemektedir. Ancak Osmaniye’ye geldiğinizde kesinlikle gitmeniz gereken ilçe burasıdır.

Karatepe Kalesi

Gökçedam Köyü’nde yer alan bu kale tahmini olarak milattan önce sekizinci yüzyılda inşa edilmiştir. İnşa edenler ise muhtemelen Genç Hitit Çağı’nda hüküm sürenlerdir. Hititlerden sonra bölgeye gelen Asurlular maalesef bu kaleyi harap etmişlerdir. Günümüzde de bu şekilde kalan kalenin harabelerini kendi gözlerinizle görebilirsiniz. Burada yapılan. Kazılar sonucunda da birçok yapıya rastlanmıştır. Bu kazılar sonrasında burası bir açık hava müzesi olarak kullanılmaya başlanmıştır.

İlçenin En Yeşil Noktası: Maksutoğlu Yaylası

İlçe merkezine sadece kırk beş kilometre uzaklıkta yer alan bu yayla kırmızı kiremitli evleri ile oldukça ünlüdür. Bu kırmızı evleri ise ağaçlar çevrelemektedir. Oldukça güzel bir manzarayı ortaya çıkaran yeşil ve kırmızı, bu yaylaya gelmeniz için başlıca nedeniniz olmalı.

Kadirli Gezilecek Yerler: Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi

Kızyusuflu Köyü’nde yer alan bu açık hava müzesi, milattan önce sekizinci yüzyılda Hitit Kralı tarafından yaptırılan bir kaledir. Krallığını kavimlerden korumak isteyen kral buraya yaptırdığı kaleye Asativatas yani kendi ismini vermiştir. Ancak başka medeniyetlerin bu bölgeyi ele geçirmesi ile değişimler başlamıştır. Asurlular, Kaleyi yıkmış ve bir harabe olarak bırakmışlardır. 1946 yılında ise bu bölgede ilk kez kazı çalışmaları yapılmış ve birçok yapı gün yüzüne çıkmıştır. Buranın ismini de almasını sağlayan aslan başlı heykellerde çıkan kalıntılar içindedir. Aslantaş ismini bu önemli heykellerden alan açık hava müzesinin kurulması ise buradaki yapıların başka bir yere taşınamıyor oluşundandır.

Şifalı Sularda Dinlenin: Kokar Kaplıcaları

İlçe merkezine oldukça yakın bir konumda yer alan şifalı suların üzerine kurulmuştur Kokar Kaplıcaları. İsminin Kokar olma nedeni ise buradaki suyun kokulu olması ve çevresindeki ağaçların kokusu ile dolu bir bölge olmasından dolayıdır. Buradaki suyun sıcaklığı ise her mevsim değişmeden 25 derecedir. Birçok deri ve cilt hastalıklarına iyi geldiği gibi, iç hastalıkları, kemik rahatsızlıklarına da oldukça şifalı gelmektedir. Eğer bu kaplıcalara gelecekseniz bilmeniz gereken en önemli şey etrafında bir konaklama tesisinin olmamasıdır. Bunun yerine ilçede yer alan başka pansiyon veya otellerde kalabilirsiniz.