Alpu Gezilecek Yerler

Alpu Gezilecek Yerler ve Bilmeniz Gereken Her Şey

Eskişehir oldukça tarihi mekana sahip bir şehir olmasının yanı sıra Alpu Gezilecek Yerler rehberinde yer alan inanılmaz doğal noktalara da ev sahipliği yapmaktadır. Burası İç Anadolu’nun en bereketli ovalarından birinin üzerinde yer alıyor. Bu da doğal olarak ilçenin doğal güzellikler açısından zengin olmasını sağlıyor. Bölgeye özgü Lületaşı’nın çıkarıldığı yere sahip olan bu ilçede farklı mekanlar dikkat çekiyor.

Alpu Gezilecek Yerler : Karahöyük

Tunç Çağından itibaren yaşama ev sahipliği yapan Karahöyük, oldukça büyük ve iyi korunmuş durumu ile günümüzde gelenlerin dikkatini çekmektedir. Üstelik bu bölgede resmi bir arkeolojik kazı çalışması tam anlamıyla yapılmamış olmasına rağmen birçok kalıntı gözle görülebilir durumda. Burada çıkarılan birçok eser şu anda Eskişehir Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmektedir. Bu höyük halen birçok gizemini içinde saklıyor ve inanılmaz bir manzarayı gelen misafirlerine sunuyor.

Uyuz Hamam Kaplıcası

Hamam ve kaplıca kültürünün Anadolu’da özel bir yeri olmasından dolayı birçok ilçede örneklerine rastlayabileceğiniz bir nokta olan Uyuz Hamam Kaplıcası, oldukça sevilen bir noktadır. Şifalı suyu hem içme suyu hem de buraya gelenlerin yıkanabilmesi için kullanılmaktadır. Buradan çıkan suyun deri hastalıklarına şifalı geldiği bilindiği için hem Eskişehir’in hem de çevre illerin halkının buraya düzenli olarak geldiğini bilmek isteyebilirsiniz.

Doğanın Büyüleyici Manzaralarının Alpu Gezilecek Yerler Noktası: Kara Mağara

İlçe merkezine oldukça yakın bir yerde olan bu mağara, Sakarya Nehri’ne bakıyor. Dışarıda inanılmaz bir manzara varken içi ise daha çok büyüleyicidir. Mağara içerisinde sarkıt, dikit, sütun ve damlataşı gibi doğal oluşumlar bulunuyor. Etkileyici bir mağara olan Kara Mağara’nın dışarıdan bakıldığında verdiği manzara ise unutulmaz. Uçaktan bakıyor gibi hissedeceğiniz bu mağaraya Alpu’ya geldiğinizde kesinlikle uğramanız gerekir.

Selçuklu Dönemine Ait Cami : Büğdüz Köyü Selçuklu Camisi

Anadolu’nun dört bir yanında bulacağınız camilere bir örnek de bu ilçede yer alıyor. Üstelik Selçuklu döneminde inşa edilen bu caminin ismi Büğdüz Köyü Selçuklu Camisi’dir. 1235 yılında inşa edilen bu caminin en çok dikkat çeken noktası ise yapılışındaki ayrıntılardır. Caminin inşaatında kullanan harcın içinde hayvan kılının kullanılması ve bu sayede depremlere karşı bir koruma sağlanması dönemin inşaat alanındaki ileri seviyesini gözler önüne seriyor.

Deredop Kanyonu

Bir diğer adı Saklı Kanyon olan Deredop Kanyonu, Karacaören Köyünden başlayarak ilerleyen bir alanda bulunuyor. İçerisinde birbirinden farklı ve dikkat çekici 28 tane şelale ve küçük göletler bulunuyor. Bu kanyona saklı denmesinin diğer bir nedeni ise dışarıdan bakıldığında bu bölgede bir kanyon olduğunu anlayamayacak olmanızdır.