Nilüfer Gezilecek Yerler

Bursa Nilüfer Gezilecek Yerler ve Bilmeniz Gereken Her Şey

Bursa'nın en kalabalık ilçelerinden birisi olma unvanına sahip olan Nilüfer, doğal güzellikleri ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Küçük yüz ölçümüne sahip bu ilçede kültürel geziler yapabilir, doğa yürüyüşlerine katılarak sağlıklı yaşamın tadına varabilirsiniz. Nilüfer’de gezilecek yerler aşağıda yer almaktadır. 

Ayvaini Mağarası

İki adet girişe sahip olan bu mağara Türkiye'nin en uzun 6. Mağarası olma özelliğini taşımaktadır. Girişleri ise biri Ayva köyü diğeri ise Doğanalan köyü üzerinden yapılabilmektedir. Size en uygun konumu seçerek bu mağarayı baştan sonra gezmek mümkündür. Toplam uzunluğu ise 5.5 kilometre ile 6 kilometre arasındadır. Mağara içerisinde birbirinden güzel sarkıtlar, travertenler ve damlataşları görebilirsiniz. Fotoğraf çekmek için oldukça uygun bir yerdir.

Uluabat Gölü

Nilüfer’de gezilecek yerler arasında olan ve Nilüfer'e bağlı Gölyazı köyünde yer alan Uluabat Gölü, karşısında bulunan dağlar ve göl temizliği ile sizleri etkileyecektir. Üstelik bu göl üzerinde sandal kiralayarak istediğiniz şekilde gezmeniz mümkündür. Sandal kullanmayı bilmiyorsanız rehber eşliğinde gezinizi tamamlayabilirsiniz. Birbirinden deneyimli kaptanlar Uluabat Gölü için sizlere harika geziler düzenleyecektir. Unutmadan belirtmek gerekir, Uluabat Gölü içerisinde 11 adet ada bulunmaktadır. Buralara sandal veya tekne gezileri ile ulaşmak mümkündür.

Zambak Tepe

Nilüfer’in köylerinden olan Gölyazı’da harika bir gün batımına şahit olabilirsiniz. Bu tepe üzerinden Gölyazı köyünü tamamen görebiliyorsunuz. Gölün arkasında batan güneş ile yukarıda bulunduğunuz manzaranın eşsizliği ile kendinizi özel hissederek bu anı hiç unutmayacaksınız. Sevgiliniz veya aileniz ile kesinlikle gidilmesi gereken bir yerdir. Nilüfer’de gezilecek yerler arasında yer alan en güzel yerlerden bir tanesidir. 

Ağlayan Çınar

Oldukça yaşlı olan bu çınar ağacı tam olarak 745 yaşındadır. Gölyazı’nın simgesi haline gelen bu ağacı gördüğünüz zaman kendinizi fantastik filmlerin içerisinde gibi hissedeceksiniz. Ağlayan unvanını almasının nedeni ise çok ilginçtir. Ağaç büyürken yan yatmıştır. Bu sebepten dolayı da gövdesinden kaynak suyu gelmeye başlamıştır. Suyun çıktığını görenler bu ağaca Ağlayan Çınar adını vermişlerdir.

Aziz Panteleimon Kilisesi

19. yüzyılda Anadolu Rumları tarafından inşa edilmiştir. Göç yıllarına kadar ibadete açık olan bu kilise göç zamanları başladığında oldukça fazla zarar görmüştür. Göç nedeniyle kimse bakım yapmayıp kullanmadığı için çeşitli çöküntülere ve yangınlar neticesi ile kullanılmaz hale gelmiştir. Belediye tarafından yapılan restorasyon çalışmaları ile tekrar kullanılabilir hale gelen kilise ziyarete açık bir şekilde turizmcileri beklemektedir.

Misi Köyü

Misi köyünde gezilecek birçok yer bulunmaktadır. Tarihi ev yapıları ile köyün merkezi başlı başına bir kültür simgesidir. Müzeleri ziyaret ederek, Misi köyüne 7 kilometre uzaklıkta bulunan Dağyenice göletine giderek kendinize doğa şöleni yaşatabilirsiniz.