Posof Gezilecek Yerler

Posof Gezilecek Yerler ve Bilmeniz Gereken Her Şey

Posof gezilecek yerler bakımından Ardahan’ın en zengin yerlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Şehir merkezinden oldukça uzakta ve şehrin kuzey kısmında yer alan Posof, sahip olduğu doğal güzellikler ve özellikle de tarihi yapılarıyla dikkat çekmektedir. Şehir turizmine önemli katkıları bulunan bu bölge, Ardahan ziyareti sırasında mutlaka gezilip görülmelidir. Bu yazımızda, Posof’un öne çıkan ziyaret alanlarını sizler için derledik.

Posof Gezilecek Yerler Listesinde Dinlendirici Doğal Bir Güzellik: Yeniköy Şelalesi

Posof’un merkezine bağlı Yeniköy bölgesinde bulunan bu şelale, ismini de yine buradan almaktadır. Bir kaynak suyu olması sebebiyle köy için hayati önemli bulunan şelale, kafa dinlemek isteyenler için oldukça güzel bir tercihtir. Etrafındaki yeşil alanlar ile beraber ortaya muhteşem manzaralar çıkaran şelale, Posof’a gelindiğinde mutlaka görülmelidir.

Posof Gezilecek Yerler Arasında Birçok Göl Bulunmaktadır

Posof’ta mutlaka görülmesi gereken birçok göl yer almaktadır. Başta şehir merkezindeki Alabalık köyünde bulunan ve ismini de yine köyden alan Alabalık Gölü gelmektedir. İçerisinde çok sayıda alabalık ihtiva etmektedir. Alabalıklara ev sahipliği yapan diğer bir göl de Hurgeşen Gölü’dür. Bu göl de Demirdöven köyü civarlarında yer almaktadır. Alabalığın dışında birçok sazan türüne ev sahipliği yapan Armutveren Gölü de mutlaka gezilip görülmeye değer göllerden bir tanesidir. Dışarısı ile herhangi bir bağlantısı bulunmayan bu göl, Posof’un merkezindeki Armutveren köyünde yer almaktadır. İçerisinde herhangi bir balık bulundurmayan fakat kendine has doğal bir güzelliği bulunan Davar Gölü de bir diğer görülmesi gereken yerlerden biridir.

Posof Tarihi Kaleleriyle de Ünlü Bölgelerden Biridir

Posof’ta tarihi geçmişi hakkında bilgi sahip olunmayan veya kaynaklarda çok az bilgiler bulunan birçok kale bulunmaktadır. Bunlarda Mere Kalesi, ilçe merkezine çok yakın bir konumda yer almaktadır. Bulunduğu yer itibariyle oldukça stratejik bir konumu haiz olan Savaşır Kalesi’nin kim tarafından ve ne zaman inşa edildiği hakkında herhangi bir bilgi edinilememiştir. Günümüze harabe bir şekilde olsa da ulaşan Doğanlı Kalesi ilçe merkezindeki İncedere köyü sınırlarında bulunmaktadır. Bu kalenin tarihi ile ilgili de kaynaklarda somut herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.