Sumbas Gezilecek Yerler

Sumbas Gezilecek Yerler ve Bilmeniz Gereken Her Şey

Sumbas Gezilecek Yerler rehberi hem tarihi hem de doğal güzellik merkezlerini içinde barındırmaktadır. İsmini de içinden geçen bir çaydan alan ilçe, portakal bahçeleri ile çevrili inanılmaz bir rotadır. Eğer Osmaniye’ye geldiyseniz kesinlikle gelmeniz gereken ilçelerin içerisinde Sumbas’da yerini alacaktır.

Sumbas Gezilecek Yerler: Kalkan Kalesi

İlçe merkezine sadece 15 kilometre uzaklıkta yer alan Roma ve Bizans dönemine ait bir kaledir. Bu bölgede Bizans ve Roma dönemlerinden kalma birçok yapı bulabilirsiniz. Onlardan biri olan Kalkan Kalesi’de Ortaçağ’da inşa edilmiştir. Kale oldukça yüksek bir tepenin üste yapılmıştır. Bu da bize bir savunma kalesi olduğunu göstermektedir. Üstelik bu tepe oldukça zor çıkılan bir yer olması da savunma amaçlı oldukça avantaj kazandıran bir yer olma özelliğine sahiptir. Günümüzde sadece kalıntılarını görebileceğiniz Kalkan Kalesi ve çevresindeki yapıları incelemek için rotanızı buraya kesinlikle çevirmelisiniz.

Karaömerli Köyü’ndeki En Önemli Dini Yapı: Merkez Camii

Oldukça genç bir cami olan Merkez Cami, 1900’lü yılların başında inşa edilmiştir. Ancak yılların verdiği etkenler ile 1930 senesinde çatısında bir restorasyon çalışması geçirmiş, arkasında da 2007 yılında bir başka restorasyon çalışması ile ibadete açılmıştır. Ağaçlarla kaplı bir alanda yer alan bu cami doğanın dini yapıya apayrı bir hava katmasını sağlmıştır.

Yüksek Kayalıklar Üzerindeki Bir Diğer Savunma Yapısı: Çem Kalesi

Bu bölgede oldukça çok eski dönemlere ait kale bulabilmeniz olasıdır. Onlardan birisi de ilçe merkezine sadece beş kilometre uzaklıkta konumlanmış Çem Kalesi’dir. Bu kale oldukça engebeli bir kayalığın üzerine inşa edilmiştir. Üzerinde herhangi bir yazıt veya kitabe bulunmadığı için hangi dönemde kim tarafından inşa ettirilmiştir bilinmese de üzerinde Haç motiflerinin yer alması kalenin Roma ya da Bizans döneminde yapıldığını söylemektedir.

Sumbas Gezilecek Yerler: Karderesi Köprüsü

Kar Deresi üzerinde yer alan bu köprünün de kim tarafından ve ne zaman inşa ettirildiği bilinmemektedir. Ancak mimari özellikleri bu köprünün bir Osmanlı dönemi eseri olduğunu söylemektedir. İnce mimari detayları ve iri taşlardan inşa edilen bu köprü, maalesef birçok onarımdan geçtiği için orijinalliğini kaybetmiş bir yapı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu köprüyü ziyarete geldiğinizde unutmamanız gereken şey ise çevresindeki Alabalık tesisleri olacaktır. Önce tarihe şahit olmuş bu köprüyü inceleyin sonra da enfes bir balık yemeğini bu köprüye bakarak yiyin.