Uşak Gezilecek Yerler

Uşak Gezilecek Yerler ve Bilmeniz Gereken Her Şey

Kültürel zenginliği ile tanınan Uşak şehrine gidecekler için Uşak Gezilecek Yerler rehberi ideal bir rota belirleyici olacaktır. Kültürel zenginliğinin yanı sıra doğal güzellikleri ile de oldukça yakından tanınan bu şehir, geleneksel geçim hayatı ve tarihi ile de turistlerin ilgisini yakından çekmektedir.

Uşak Gezilecek Yerler Arasında Görmeniz Gereken İlk Yer: Blaundus Antik Kenti

Şehir merkezine 40 kilometre uzaklıkta yer alan bu antik kent, Helenistik dönemden günümüze ulaşmış bir yaşam merkezidir. Burası birinci derece sit alanı olarak belirlenmiş ve üzerinde araştırmalar yapılmıştır. Bu şehrin Büyük İskender’in Anadolu’ya yaptığı seferlerde kurulduğu ve Makedonyalıların bu alana yaşaması için getirildiği bilinmektedir. Blaundus ismi de buraya gelen Makedonyalıların şehri verdiği isimdir. 1845 yılında ilk kez keşfedildiği zaman bulunan yazıtta “Blaundeon Makedonon” ibaresi de bu bilgiyi desteklemektedir. Bu açık hava müzesinde sizi tapınak, stadyum, tiyatro, kale ve kaya mezarları beklemektedir. Uşak şehrine geldiğiniz de kesinlikle görmeniz bir yer arıyorsanız tercihinizi Blaundus Antik Kenti’nden yana kullanmalısınız.

Kral Yolu Üzerinde Uğranabilecek Bir Durak: Paşa Hanı

Anadolu’dan geçen iki önemli ticaret yolundan Karl Yolu, Uşak üzerinden geçmektedir ve bunun izlerinden biri olan Paşa Hanı ise tüccarlar için yapılmış görkemli bir yapıdır. Günümüzde halen ayakta olan bu sembolik yapı, 1893 yılında Tiritoğlu Mehmet Paşa tarafından yapılmıştır. Hanın mimarisinde ise Fransız yapılar esinlenilmiştir bu nedenle klasik bir Osmanlı yapısı görüntüsü yoktur. Bu yapının bir diğer özelliği de ülkemizde Marsilya kiremiti olarak bilinen kiremitinde ilk kullanıldığı yapı olmasıdır. Günümüzde hanın üst katı bir otel, alt katı ise dükkanları barındırmaktadır.

Tarihi Yolculuğa Çıkabileceğiniz Uşak Gezilecek Yerler Durağı: Uşak Arkeoloji Müzesi

Uşak şehrinde görmeniz gereken en önemli müze Uşak Arkeoloji Müzesi olarak önümüze çıkıyor. 1970 yılında kurulan müze, şehrin tüm tarihini koleksiyonunda yaşatmaktadır. Tarihi dönemlere göre ayrılmış olan koleksiyon özellikle Uşak topraklarında hüküm sürmüş tüm medeniyetleri gözler önüne sürmektedir. Şehrin dört bir yanından bulunan tarihi kalıntılar ve eserler hakkında bilgi edinebileceğiniz ve yakından inceleyebileceğiniz bu müzeye uğramayı unutmayın.

Dünyanın İkinci Büyük Kanyonu: Ulubey Kanyonu

Uşak gezilecek yerler arasında dünyanın ikinci büyük kanyonu yer alıyor desek ne dersiniz? ABD’de yer alan Büyük Kanyon’dan sonra dünyanın ikinci büyük kanyonu olan Ulubey Kanyonu, içerisinde küçük kanyonları barındırarak tüm heybetli hali ile Uşak sınırları içerisindedir. Oldukça geniş ve büyük bir doğal güzellik olan bu nokta, her sene yerli ve yabancı turistleri çekmektedir.

Uşak Gece Hayatı Nasıldır?

Uşak Ege Bölgesinde bulunur. Ege Bölgesinin en az nüfusa sahip illerden biridir. Bu nedenle Uşak gece hayatı pek canlı değildir. Uşak’ta gece hayatı ve gece eğlenceleri şehir merkezinde yer alan otellerin ve çeşitli restoranların barlarında yaşanmaktadır. Uşak gençlerinin ve üniversite öğrencilerinin tercih ettiği gece eğlence yerleri Barlar Sokağı adlandıran yerde bulunur. Bu sokakta kafeler ve gece eğlencesi yaşanabilecek barlar yan yana yerleşiktir. Uşak gece eğlencesinin yaşanabileceği yerler; Black Night Club, Dibek Çeşmesi, Kenanistlerin Köşkü, Su Deposu, Süleymanın Bahçe, Ayaklı Disco, Rayanais, Mehmet Babanın Yeri, Oda 108, Tamer, Naylon Kafe, İnferno Pub, Cafe Kent şeklinde sıralanmaktadır. Uşak’ta gece eğlenceleri hali hazırda fazla olmasa da şehirde yeni gece eğlence mekanları kurulması düşünülmektedir.

Uşak Yemekleri Nelerdir?

Uşak yemekleri birbirinden leziz tatlara sahiptir. Uşak halkı yöresine bağlı kalan ve o şekilde yaşayan insanlardır. Geleneklerine ve göreneklerine uygun yaşarlar ve bunu sürdürürler. Bu sebeple eskilerden beri yapılan yöresel yemekleri bulunmaktadır. Alacatene, Uşak' ın en meşhur, en bilindik lezzetlerinden birisidir. İçinde mercimek ve bulgur vardır. Koyu çorba kıvamındadır. Uşak bayramlarda, ramazanlarda, sofralarda mutlaka olan bir çorba çeşididir. Uşak' ın yöresel lezzetlerinden olan Gül Peksimeti Uşak'ta çayın yanında olmazsa olmazdır. İster soğuk ister sıcak tüketebileceğiniz poğaça tarzında bir yiyecektir. Uşak' ın tarhanası çok meşhurdur. Uşak usulü tarhana yapılıp kurutulur. Daha sonra kışın ve ramazanlarda neredeyse her gün pişirilir. Demir Tatlısı Uşak yöresine ait çok lezzetli ve değişik bir tatlıdır. Uşak'ta her yerde demir tatlı yapan yerler bulabilirsiniz. Demir kalıpla şekil verilen bir tatlı çeşididir. Cendere Tatlısı Uşak' a ait lezzetli bir hamur tatlısı çeşididir. İçerisinde ceviz ve fındık gibi malzemeler bulunur. Piştikten sonra üzerine şerbet dökülerek servis edilir. Çömlek Eti; çömlekte pişen çok lezzetli bir et yemeğidir. Çömleğe konan sebzeler ve et uzun süreli pişirilir.

Uşak Ulaşım Bilgileri ve Yolculuğunuzda Yardımcı Olacak Bilgiler

Uşak ulaşım; hava yolu ve karayolu ile sağlanmaktadır. Uşak şehir merkezine 4 km uzaklıkta bulunur. Buraya birçok ilden havayolu ile ulaşılabilir. Pek çok şehirden Uşak’a otobüs seferleri bulunmaktadır. Afyon-Uşak-İzmir Demiryolu Uşak il merkezinde geçmektedir. Ayrıca Ankara- İzmir arasında yapılan hızlı tren seferleri de bu ilimizde geçmektedir. Uşak İzmir’e 211 km, Ankara’ya 368 km, İstanbul’a ise 499 km uzaklıktadır. Uşak’ta şehir içi ulaşım toplu taşıma araçları ile yapılmaktadır. Belediye tarafından düzenlenen ve hizmete sunulan minibüs, midibüs ve belediye otobüsü seferleri ile ulaşım kolaylaşmıştır.

Uşak’ta bulunan Uşak Üniversitesi nedeniyle ulaşım araçları fazlalaştırılmıştır. Otobüs ile ulaşımda toplu taşıma elektronik kart kullanılmaktadır. Bu kart ile şehir içi otobüs yolculukları daha ekonomik yapılmaktadır. Uşak’ta şehir içi ulaşımda taksiler de önemli role sahiptir. Şehirde araç kiralama da ulaşım seçenekleri arasında yer alır. Kısa süreli veya uzun süreli olarak şehir merkezinde bulunan araç kiralama firmalarından araç kiralayıp ulaşımınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Uşak Etkinlik Önerileri ve Uşak Eğlence Yerleri

Uşak etkinlik takvimi genellikle belediye ve üniversitenin düzenlediği sahne sanatları ve görsel sanatlar etkinliklerinden oluşmaktadır. Uşak eğlence yerleri bakımından çok fazla seçeneğe sahip olmasa da eğlence için vakit geçirebilecek bazı mekanlar bulunmaktadır. Uşak'ın tertemiz havasında gerçekleştireceğiniz aktiviteler kaplıca gezileri ile başlayabilir. Ulubey'deki Aksaz Kaplıcası, Göre Köyü'ne yakın bir konumda bulunan Örencik Kaplıcası ve Banaz'da yer alan Hamamboğazı Kaplıcaları gidebileceğiniz kaplıcalar arasında yer alır. Şehir tarihi kalıntılar ve müzeler ile doludur. Hem siz hem de ailenizin katılabileceği müze turları ile şehrin kültürel özelliklerini keşfedebilirsiniz. İnay Kervansarayı, Burma Camii, Blaundus Antik Kenti, Cimcim Çeşmesi, Uşak Atatürk ve Etnografya Müzesi ve Uşak Arkeoloji Müzesi görmeniz gereken tarihi ve kültürel alanlar arasında yer alıyor. Şehirde eşme kilimleri ve pelüş battaniyeler oldukça ünlüdür. Bu yöresel ürünleri almak için güzel bir alışveriş gezisi Uşak’ta yapabileceğiniz aktiviteler arasında yer alıyor.

Uşak Konaklama İpuçları

Uşak konaklama açısından misafirlerine birçok seçenek sunmaktadır. Uşak merkezde birçok otel, pansiyon, kiralık ev ve konak bulunur. Her bütçeye uygun bir konaklama yeri bulunmaktadır. Otel Akdağ 2, Uşak Üniversitesi Sosyal Tesisleri, Esila Suit Apart Otel, Ramada by Wyndham Uşak, Nest Hotel, KremoN Hotel, Özgöbek Rönesans Hotel De Luxe, Otel Dülgeroğlu, Hotel Ağaoğlu, Sahlan Otel by Esila Uşak’ta konaklama yapılabilecek yerler arasındadır. Ramada Otel, Uşak Havaalanı'na yedi dakika, şehir merkezine ise üç dakika mesafede oldukça merkezi bir konumda bulunmaktadır. 4 adet tam donanımlı toplantı salonu ve eğitimli organizasyon ekibiyle iş seyahatleriniz için tercih edebileceğiniz ideal bir oteldir. Otel On Arslan ise 5 odası ile merkezi konumda bulunan otellerdendir. Kremon Hotel Uşak’ın en yeni otelleri arasında yer alıyor. Otogara 2 km mesafede bulunan otelde 32 oda bulunmaktadır. Hotel Dülgeroğlu tarihi bir hanın restore edilmesi ile hizmet vermeye başlamıştır.

Uşak Festivalleri Nelerdir?

Uşak festivalleri yıl içine yayılmıştır. Eşme Kilim ve Kültür Sanat Festivali, Eşme’de her yıl düzenlenmektedir. Ünlü Eşme kilimlerinin sergilendiği ve tanıtıldığı festival pek çok katılımcıyı ağırlamaktadır. Ulubey Kanyon Kültür ve Turizm Festivali Ulubey Kanyonu’nda her yıl düzenlenmektedir. Festivalde çeşitli kültür etkinlikleri ve yarışmalar düzenlenmektedir. Yayla Şenlikleri ve Kiraz Kültür Festivali her yıl düzenlenmektedir. Yaz mevsiminde gerçekleştirilen festivalde Uşak ilinin ünlü kirazı tanıtılmakta ve yayla şenlikleri düzenlenmektedir.

Uşak Cirit Müsabakaları ise; Uşak’ın geleneksel festivalleri arasında yer almaktadır. Festivalde geleneksel cirit müsabakaları temsili olarak yapılır. Bu geleneksel şenlik her yıl Nisan ayında yapılmaktadır. Uşak Gençlik Festivali Uşak Belediyesi tarafından düzenlenmektedir. Festivalde çeşitli eğlenceler düzenlenmektedir. Uşak Belediyesi Tiyatro Festivali, Uluslararası Uşak Kanatlı Denizatı Kısa Film Festivali, Uşak Drift Festivali, Yörük Şenliği Uşak’ta yapılan diğer festivallerdendir. Uşak festivalleri tarihleri değişebileceğinden şehrin resmi internet sayfasından festivallere ait bilgiler kontrol edilmelidir.