Şehzadeler Gezilecek Yerler

Şehzadeler Gezilecek Yerler ve Bilmeniz Gereken Her Şey

Şehzadeler ilçesi içinde barındırdığı Spil Dağı ve antik kentleri ile ön plana çıkmaktadır. Bu nedenle Şehzadeler gezilecek yerler çoğunlukla tarihsel alanlardır.

Ulu Camii ve Külliyesi

Sipil Dağı kuzey eteğinde kurulan külliye, Saruhanoğulları Beyliği’nin en önemli yapıları arasındadır. Dönemin en önemli cami planları arasında gösterilmektedir. Külliye içerisinde cami, medrese, türbe ve hamam yer almaktadır. Caminin minberi, hakiki kündekari tekniği ile yapılmıştır ve Beylikler Dönemi Türk Ahşap Oymacılığı şaheserlerinden biridir ve Manisa Müzesi’nde korunmaktadır. İçerisinde yer alan hamamın, gelir getirmesi amacıyla yapıldığı tahmin edilmektedir ve Çukur Hamam olarak da bilinmektedir.

Şehzadeler Gezilecek Yerler: Manisa Kalesi

Sipil Dağı’nın kuzey yamacında kalıntıları görünen kale, “İç Kale” ve “Dış Kale” olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Yapım tarihi ve kim tarafından yapıldığı bilinmeyen kalenin, M.S. 17 yılında meydana gelen depremde yıkıma uğradığı tahmin edilmektedir. Fakat bölgeye hakim olanlar tarafından dönem dönem onarılarak kullanılmıştır. Bizans Dönemi’nde de Arap akınlarına karşı konulmak için kullanıldığı bilinmektedir.

Manisa Müzesi

Şehzadeler gezilecek yerler arasında olan Manisa Müzesi, Şehzadeler ilçe merkezinde yer almaktadır. Arkeolojik ve etnoğrafik olmak üzere iki farklı bölümden oluşan müze, turistler tarafından sıkça ziyaret edilmektedir. Arkeoloji bölümü, Sardes Antik Kenti’nde yapılan çalışmalar sonucu ortaya çıkan eserleri sergilerken; diğer bölüm olan etnoğrafya bölümünde ise bölgede hâkimiyet sürenlerin yaşam tarzına ilişkin eşyalar yer almaktadır. Arkeoloji bölümünde ayrıca heykeller, mozaikler ve fildişi objeler de sergilenmektedir.

Şehzadeler Gezilecek Yerler: Spil Dağı Milli Parkı

22 Nisan 1968 tarihinde milli park olarak halka açılanmıştır ve Şehzadeler gezilecek yerler arasında kesinlikle görülmesi gereken yerlerden birisidir. Dolin gölleri, kanyon vadileri, yaban hayatı, zengin bitki örtüsü gibi birçok özelliği sayesinde milli park ilan edilmiştir. En ünlüleri olan Manisa Lalesi başta olmak üzere 120’den fazla endemik bitki türü bulunmaktadır. Ayrıca 70 civarında da şifalı bitki bulunmaktadır. Bitki örtüsü kadar yaban hayatı da oldukça zengindir. Spil Dağı Milli Parkı alanında; tavşan, domuz, tilki, kurt, çakal, sansar, gelincik, doğan, atmaca, kartal, akbaba ve çok sayıda ötücü kuş türü bulunmaktadır.