Gölmarmara Gezilecek Yerler

Gölmarmara Gezilecek Yerler ve Bilmeniz Gereken Her Şey

Manisa il merkezine yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta yer alan ilçe Gölmarmara gezilecek yerler konusunda dolu dolu bir ilçedir. Tarihi yapılarından doğal güzelliğe sahip bölgelerine kadar görülmesi gereken ilçe, çok sayıda turist tarafından da yıl içinde ziyaret edilmektedir. Ayrıca Marmara Gölü’nü de sınırları içinde bulunduran ilçe, festivalleri ile de sosyal ve eğlenceli bir ortama sahiptir.

Halime Hatun Külliyesi

Gölmarmara gezilecek yerler arasında yer alan Halime Hatun Külliyesi, Sultan III. Mehmet tarafından sütannesi Halime Hatun için yaptırılmıştır. Külliyede; cami, medrese, imaret ve gelir getirmesi amacıyla yapılmış bir hamam yer almaktadır. Kısmen mermerden yapılmış olan orijinal şadırvan ise ilgi çeken yapılarındandır. Taş ve tuğladan yapılan cami, günümüze kadar güzel bir şekilde korunarak ulaşmıştır. Camisinin kadınlar bölümünde tavan altın yaldızlı kalem işleriyle süslenmiştir ve iki renkli mermerden yapılan minber görülmesi gereken yerlerindendir.

Marmara Gölü

Gölmarmara ilçesi sınırları içinde yer alan Marmara Gölü, özellikle balık tutmayı sevenler ve kamp severler tarafından ziyaret edilmektedir. Doğal bir set gölü olan Marmara Gölü, birçok kuş türüne de ev sahipliği yapmaktadır. Bu sebeple kuş fotoğrafçıları için de uğrak yerlerdendir. Piknik alanı olarak da sıklıkla tercih edilmektedir.

Akpınar Mesire Yeri

İlçe merkezine 4 kilometre uzaklıkla yer alan bu mesire alanı, doğal güzellikleri ile dikkat çekmektedir. Marmara Gölü’ne karışan Akpınar kaynağı çevresinde yer alan Akpınar Mesire alanı, kavun-karpuz festivalleri ile de bilinmektedir.

Bin Tepeler Bölgesi Kral Mezarları

Gölmarmara gezilecek yerler arasında yer alan Kral Mezarları, gün batımında altın rengi alması ile meşhur olduğu kadar Mısır Piramitlerine benzerliğiyle de meşhurdur. 90 tane tümüs bulunmaktadır ve Kral mezarları olduğu tahmin edilmektedir.

Şahuban Camisi

Kare planlı ve tek kubbeli olan cami, Eskice Cami Mahallesi’nde yer almaktadır. Şahuban Hatun tarafından yaptırılan külliyenin bir parçası olan bu cami, 15. Yüzyılda yapılmıştır. Ayrıca arka bölümünde mezar taşları yer almaktadır fakat kimlere ait olduğu bilinmemektedir. Tarihi yapısı ve geçmişiyle ziyaret edilmesi gereken yerlerdendir.